Dolar nereye gidiyor, dolar düşermi, dolar neden düşmez

Dolar nereye gidiyor, dolar düşer mi, dolar neden düşmez, dolardaki yükseliş bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak hepimizi tedirgin etmektedir. Neden mi? dolar olarak borcumuz var da onun için. Dolar olarak borçlu olmasaydık o kadar sorun olmayacaktı. Belki de yüksek dolar yani aşırı fiyatlanmış dolar iyi bile olurdu. Neden mi? çünkü, dışarıdan gelecek ithal malların değeri çok pahalı olacağından yerli üretime önem verilir dolayıyla da sanayimiz ve ülkemiz kalkınmış olur hemde istihdam yaratmış olacağından işsiz sayısında ciddi azalmalar olacaktı. Ama biz bu treni kaçırdık galiba? 2006, 2007′ lerde dolar neredeyse 1.TL değerine indiğinde ülkedeki bunu ekonomik zafer olarak algılayanlar zevkten havalara uçtular. Halbuki o dönemlerde, ithal mallarının değeri çok düştüğünden bizim yerli mallar karşılarında tutunamayıp,  ülke sanayine nasıl darbe vurulduğunu anlamadılar.

Gelinen sonuç ortada, rekabet edecek sanayi malımız olmadığı gibi, doğru düzgün çok ürettiğimiz tarım ürünümüz bile yok.

Bir Ülkede yabancı paranın durması yada yabancıların yatırım yapması için o ülkenin bir hukuk devleri olması şart. Yoksa hukukun olmadığı yerde bırakın paranın durmasını insan bile durmak istemiyor.

Zambivya’de milli piyongo çekilişi yapılır. (tabi ki onların da kendilerine ait bir piyango idaresi var) bilet alması için kral’a ricada bulunurlar. Çekiliş de hile  yapılır ve en büyük ikramiye krala çıkar. Kral buna itiraz etmez, ben çok şanslıyım, Allah verdikçe veriyor diye de sevinir. Piyango çekilişinde dahi hile yapan bir ülkede hukuk kurallarından söz edilemeyeceği için o ülkeye yabancı yatırımcı da gitmez, o ülkede para da durmaz. Unutmayın ki, para çok akıllıdır. Akılsız da ve Hukuksuz ülkede durmaz. Posta seri ilanlar

1 responses to “Dolar nereye gidiyor, dolar düşermi, dolar neden düşmez

  1. Geri bildirim: Dolar nereye gidiyor, dolar düşermi, dolar neden düşmez — POSTA İLAN MERKEZİ, POSTA SERİ İLANLAR, İSTANBUL GAZETE İLAN | KAYIP İLANLARI POSTA, KAYIP İLANI NASIL VERİLİR, EN UCUZ KAYIP İLANLARI·

Yorum bırakın